Президентът Румен Радев с позиция относно решението на Министерски съвет да одобри създаването на частна детска

...
Президентът Румен Радев с позиция относно решението на Министерски съвет да одобри създаването на частна детска
Коментари Харесай

Радев призова кабинета „Главчев“ да преосмисли решението за частна детска болница

Президентът Румен Радев  с  позиция по отношение на решението  на  Министерски съвет  да одобри  основаването на частна детска болница  в София. По думите му решението на служебното държавно управление на Димитър Главчев е  „ изненадващо “.

Фондация „ Даная “ ще съди страната за ето това решение на Министерския съвет

Здравеопазването, изключително детското, би трябвало да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес.  Затова по време на служебните държавни управления, за които носих отговорност като президент, бяха отбити всички лобистки опити за приватизиране на детското опазване на здравето. Служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев обезпечи терен за построяването на Национална детска болница, изготви обстоен организационен проект и обезпечи съдействието на Европейската капиталова банка за построяването. За страдание, след това тематиката бе пренебрегната, а днешното служебно държавно управление вместо да придвижи напред този план, способства за превръщането на една общественозначима идея в частна и за затвърждаване на практиката опазването на здравето да работи на правилото на облагите, а не в социална изгода “, декларира президентът.

Премиерът: Финансирането за държавната детска болница е обезпечено

„ С конституционните промени  политическите партии и Народното събрание  поставиха  служебните държавни управления под собствен надзор , само че няма никакви признаци да го извършват. Институциите са длъжни да регистрират недъзите на публичните системи и да ги поправят, а не да ги легитимират и задълбочават със личните си решения.  Призовавам държавното управление  да  премисли взетото решение за създаването  на  частна детска болница , а народните представители да упражнят контрола върху дейностите на изпълнителната власт, за който поеха отговорност “, добави той.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР